ZET JE ATELIER OPEN

Op 7, 8 en 9 mei werkt het cultuurcentrum mee aan een gloednieuw open atelierweekend voor beeldend kunstenaars: ‘ATELIER IN BEELD’. We roepen alle beeldende kunstenaars (vanaf 18 jaar, van amateur tot professioneel) in Baarle en omgeving op om de deuren van hun atelier open te stellen voor het brede publiek! Ontdek werkplekken vol beeldende kunst waar je het niet verwacht.

“Atelier in Beeld” is het ideale moment om zowel beeldend werk te tonen als te ontdekken in het atelier: dé plek waar je de kunstenaar kan ontmoeten en zijn/haar werkproces van dichtbij kan zien.

“Atelier in Beeld” focust op ateliers waar het werkproces van de kunstenaar te zien is en streeft naar dialoog tussen publiek en kunstenaar.

“Atelier in Beeld” is er voor individuele ateliers, groeps-ateliers, ateliers van collectieven, ateliers van deeltijds kunstonderwijs, organisaties of zorginstellingen met een atelierwerking…

De deelnemende kunstenaar(s) beoefent/beoefenen één of meerdere van deze technieken: beeldhouwkunst, collage, digitale beeldvorming, edelsmeedkunst, epoxyresine, film, fotografie, glas, grafiek, hout, illustratie, installatiekunst, juweelontwerp, kalligrafie, keramiek, mixed media, mozaïek, schilderkunst, streetart, strip- en cartoontekenen, tekenkunst en/of textiel.

Coronaproof

Het is natuurlijk heel moeilijk om te voorspellen in welke situatie we ons zullen bevinden in mei 2021. Wij hopen dat je de deuren van je atelier zal mogen openen voor het publiek, rekening houdend met de maatregelen die dan gelden (bv. afstand houden, mondmaskers, ontsmetten, registratie van de bezoekers, ventilatie, geen eten of drinken aanbieden, looplijnen zodat mensen elkaar niet hoeven te kruisen en berekenen van toegelaten publiek per m²). Wij volgen de nieuwe maatregelen op de voet en houden alle deelnemende ateliers op de hoogte. We zullen de ateliers ondersteunen bij de te volgen maatregelen (informeren, signalisatie, standaarddraaiboeken, reservatiesysteem indien nodig…).

In Baarle

“Atelier in Beeld” is een landelijk project in Vlaanderen en Brussel. Cultuurcentrum Baarle is de plaatselijke gangmaker en bundelt alle ateliers in Baarle en omgeving. We zorgen voor een plaatselijke route, coachen jullie met de organisatie, promoten jullie ateliers, stippelen een route uit…

Hoe doe je mee?  Schrijf je in via onderstaand formulier ten laatste zondagavond 14 februari.

“Atelier in Beeld” is een project van Kunstwerkt, samen met cultuurcentrum Baarle. Meer weten over Kunstwerkt? www.kunstwerkt.be


Aanmeldformulier Atelier in Beeld

Voer hier eventueel een 2e telefoonnummer in.
Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.