Boetseren of draaien op de schijf 1 t/m 5

Met je handen werken, met klei als basismateriaal, heb je veel verschillende mogelijkheden.

Cursisten werken ieder voor zich op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. De nadruk ligt op plezierig en ontspannen werken met klei.  Allerlei technieken zoals kleirollen, kleiplaten, stukjes klei, vormen uitsnijden, vormen samenstellen, klei insnijden en uitwassen kun je gebruiken om een geheel eigen werkstuk te maken. Je kiest zelf wat je wil gaan maken en welke technieken je daarbij wil gaan gebruiken. Je kunt allerlei nieuwe technieken uitproberen.  Nieuwe technieken worden voorgedaan en tijdens de lessen word je geholpen. Bovendien kun je veel leren door naar het werk van mede-cursisten te kijken.

De klei koop je tijdens de les. In de prijs van de klei zijn de kosten voor het bakken van je werkstukken die je tijdens de lessen maakt, verrekend. Hetzelfde geldt voor de glazuren.

Tijdens de lessen kun je gebruik maken van kant en klare glazuren, die je met behulp van een kwast op je werkstuk aan kunt brengen. Eventueel kun je als dat nodig is je werkstuk voorzien van glazuur door te spuiten. Je hebt makkelijk zittende kleding, eventueel een schort nodig.  Daarnaast nog een emmer met deksel om je klei in te bewaren.

Reeks 1: Start op maandag 2 oktober 2023, 19.00 uur

Reeks 2: Start op dinsdag 3 oktober 2023, 09.30 uur

Reeks 3: Start op dinsdag 3 oktober 2023, 19.00 uur

Reeks 4: Start op woensdag 4 oktober 2023, 09.30 uur

Reeks 5: Start op woensdag 4 oktober 2023, 19.00 uur

Docentes: Margriet Hilgers en Anke van Diepen

Datum & tijd
Verschillende datums en tijden

Aantal lessen
20 lessen van 2½ uur

Elke week, behalve tussen kerst en nieuwjaar

Max. aantal deelnemers
10

Kosten
€ 260,- p.p. ex. materiaal

Locatie
cultuurcentrum Baarle

Telefoon
013 507 82 33

Email
info@cultuurcentrumbaarle.e