Cursussen 2019-2020

Cursusaanbod

Door te klikken op de cursus of workshop in onderstaande lijst kom je op een uitgebreidere tekst meer informatie over de desbetreffende cursus of workshop. Er is steeds de startdatum en tijd vermeld. Een voorbeeld ter verduidelijking: “Start: woensdag 30 oktober 2019, 20.00 uur. Dit wil tevens zegen dat de cursustijd steeds is op woensdag om 20.00 uur.

Aanmelding, betaling en inschrijving

Je kunt je aanmelden door middel van het formulier op deze website.

  • Vul de gegevens in.
  • Druk op verzenden.
  • Je krijgt dan een melding “Je reactie is opgeslagen”.
  • Uiterlijk 2 weken na aanmelding krijg je van ons nog een bevestiging per e-mail.

Wij gaan ervan uit, dat je het verschuldigde bedrag -direct nadat je je hebt aangemeld- onder vermelding van het cursusnummer op onze bankrekening NL85 RABO 0103 8104 47 overmaakt.

Indien een cursus wegens te geringe belangstelling of andere redenen niet door kan gaan, wordt het reeds betaalde cursusgeld terugbetaald.

De definitieve inschrijving verloopt in volgorde van aanmelding en vindt plaats onmiddellijk nadat wij het cursusgeld van je ontvangen hebben. De cursussen zullen alleen gegeven worden bij voldoende belangstelling (in de meeste gevallen ongeveer 10 à 12 deelnemers).

De cursisten zijn allen ouder dan 18 jaar, tenzij de cursus voor jongeren bedoeld is.

Maandag

Cursus – Interieurontwerp en styling

Veel mensen hebben een probleem met hun inrichting. Ze weten niet goed hoe ze het probleem bij de basis moeten aanpakken om tot een mooie, functionele oplossing te komen. In deze cursus brengen we de basistechnieken bij om zelf tot het realiseren van een idee te komen. Als jij bezig bent met de inrichting van je huis en je wil lekker creatief bezig zijn met kleuren, accessoires, inkleding… Als  je graag een ontwerpidee met beperkte middelen en ingrepen wil uitwerken tot een mooi geheel in je huis… Dan is deze cursus iets voor jou. Brigitte Horsten heeft samen met haar man een interieurbedrijf en neemt je hierin mee.

8 lessen van 2 uur
Start maandag 30 september 2019, 19.30 uur
Docente: Brigitte Horsten
€ 70,- per persoon
Cursusnummer: 19/20/14

Dag: Maandag

Cursus – Duits voor beginners

Deze reeks is een beginnerscursus voor de mensen die tot nu toe niet met de Duitse taal in aanraking kwamen. Luchtig beginnen we met de basis. De basis, dat zijn de grondbeginselen van de Duitse taal leren op een hele prettige manier. Jawel, met humor en met charme. Jawel, Duits is niet alleen moeilijk. De lessen beginnen langzaam aan, geen angst, geen jaloerse buren, die het beter kunnen. We zijn gelijk, beginnen gelijk en ná deze reeks lessen voel je je zeker. Voel je dat de Duitse taal en cultuur best de moeite waard zijn om er van te leren? Wil je Duitse teksten schrijven? Wil je meer dan alleen Guten Morgen zeggen? Dan is die cursus Duits voor beginners het ideale begin.

20 lessen van 2 uur
Start: maandag 14 oktober 2019, 19.30 uur
Docent: Bernd Schötz
€ 130,- per persoon
Cursusnummer: 19/20/07

Dag: Maandag

Cursus – Spaans voor beginners

Dos cervezas por favor; we bestellen graag twee biertjes in Spanje of een ander Spaans sprekend land. Of een wijntje of een watertje. Je wil daarbij graag nog een hapje bestellen. Je geniet ervan en je wil delen met de ober of je buur aan een tafeltje verderop en hem/haar vragen waar je een postkantoor vindt. Ja, die postkaart met de warme groeten moet naar het thuisland geraken. Oei, bijna vergeten de rekening te betalen.

In het Nederlands zal het allemaal wel lukken, maar je bent in een streek waar ze Spaans spreken. In deze reeks Spaans voor beginners leer je het allemaal en kan je op het einde ervan zeker en vast een vlot mondje Spaans.

17-09-19: De beide groepen Spaans beginners zitten vol, het maximaal aantal cursisten is bereikt. Aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk.

12 lessen van 2 uur
Start: maandag 30 september 2019, 19.30 uur.  Voor deze groep kunt u zich niet meer aanmelden (zie hierboven).
Docente: Lorena Valera
€ 78,- per persoon
Cursusnummer: 19/20/26

Spaans beginners 2:
12 lessen van 2 uur
Start: donderdag 3 oktober 2019, 19.30 uur.  Voor deze groep kunt u zich niet meer  aanmelden (zie hierboven).
Docente: Lorena Valera
€ 78,- per persoon
Cursusnummer: 19/20/44

Dag: Maandag en donderdag