Cursusprogramma algemene info

Corona

We moeten het er toch even over hebben. Het virus heeft ons allemaal doen stil staan en nadenken. Er mag ondertussen weer veel, maar tegelijkertijd besteden we veel aandacht en zorg aan de richtlijnen en de maatregelen van de Belgische en Nederlandse overheid. Ons aanbod is volledig corona-proof gemaakt. Dat heeft wel wat gevolgen. We hebben een afgeslankt cursusprogramma gemaakt: minder cursussen, minder deelnemers… Sommige cursussen, zoals koken vind je voorlopig niet terug in het aanbod. Tegelijkertijd hebben we meerdere reeksen van de succesvolle zoals Yoga en pottenbakken georganiseerd.

We hebben een fraai, boeiend en leerrijk aanbod gemaakt met onze docenten. Dit aanbod bevat weer een mooie mix van gekende en populaire cursussen, aangevuld met nieuwe. Door de corona-maatregelen zijn de nieuwe cursussen beperkt. Sommige cursussen zijn overdag, andere dan weer ’s avonds, kort-of langlopend… In deze krant hebben we de cursussen gebundeld per thema: talen, creatief aan de slag, voor jezelf, kunst en cultuur.

Ook dit jaar hebben we een fraai, boeiend en leerrijk aanbod gemaakt samen met een 30-tal docenten die enthousiast aan hun voorbereiding van de cursus werken. Om die dan vanaf begin oktober met veel passie aan jullie te geven. Ons aanbod bevat weer een mooie mix van gekende en populaire cursussen, aangevuld met nieuwe. Sommige cursussen zijn overdag, andere dan weer ’s avonds, kort-of langlopend… Een aanbod dat zeker je belangstelling kan hebben.

Uitgebreide informatie over de cursussen die wij in 2020-2021 aanbieden, vind je op de pagina Cursusaanbod 2020-2021 Vanuit het totaaloverzicht van de door ons verzorgde cursussen kun je daar doorklikken naar de afzonderlijke cursussen om geïnformeerd te worden over de inhoud, het aantal lessen, de data en tijden, de docent en de prijs van de desbetreffende cursus.

Krant met ons aanbod in je brievenbus in de week vanaf maandag 24 augustus.
Aanmelden voor de cursussen kan vanaf 31 augustus 2020 om 09.00 uur.

 

Algemene inschrijvingsregels

Infomarkt Cursussen en workshops

Je kan heel wat informatie vinden over de inhoud van de cursussen in onze cursuskrant en op de website.

Enkele weken voor aanvang van de cursussen organiseren we een infomarkt. Op deze beurs kan je bij alle docenten meer informatie krijgen, er zijn enkele demonstraties…
Op zondagnamiddag 20 september wordt deze markt georganiseerd. Je kan dan ook ter plekke inschrijven.
Met deze informatie proberen we ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk op de hoogte bent.

Inschrijven

Je schrijft je in via de site van het cultuurcentrum. Op het aanmeldformulier kan je alle informatie correct ingeven. Op die manier zorgen we ervoor dat je inschrijving meteen juist geregistreerd wordt.

Je kan je online inschrijven tot een dag voor de start van de cursus. Op de dag van de start zelf kan je je enkel nog inschrijven bij het onthaal of bij aanvang van de cursus, als de cursus niet volzet of geannuleerd is.

Indien online inschrijven lastig is voor je, mag je ook inschrijven aan het onthaal.

Let op: het kan dat we een cursus op voorhand annuleren bij gebrek aan belangstelling. Schrijf dus zeker in.

Je bent pas definitief ingeschreven als je het cursusgeld betaald hebt.

Betalen

Je kan je cursus betalen via overschrijving. Aan het onthaal betaal je het cursusgeld via de pinautomaat.

Kan het inschrijvingsgeld voor jou een belemmering vormen, dan zoeken we samen een oplossing zodat je toch kan deelnemen. Contacteer ons.

Annuleren

Algemeen

Als je niet op voorhand annuleert en/of niet aanwezig bent op de les, dan betalen we nooit cursusgeld terug. Als we zelf annuleren, betalen we het volledige cursusgeld terug.

Voor de start

Als je voor de start van de cursus annuleert, betalen we je het cursusgeld terug, min een administratieve kost van € 10.

Na de start

Via allerlei wegen proberen we ervoor te zorgen dat je voldoende geïnformeerd aan de start komt. Merk je ondanks alles dat de cursus toch niets voor jou is, dan kan je annuleren tot maximum twee lessen na de start. We betalen je dan het resterende cursusgeld terug, min de gegeven lessen en een administratieve kost van €10.

Daarna kan er geen cursusgeld meer terug betaald worden, tenzij in onderling overleg en altijd op dokters- of werkgeversadvies.