DIGITALE tentoonstelling: COLORFUL STORIES/ CELLE VAN HAVERBEKE

COLORFUL STORIES, de digitale tentoonstelling van Celle Van Haverbeke start nu. Beginnen doet Celle met een werk van Louis Paul Boon, Vlaams schrijver. Met Kunstwerkt[/caption]
2
3
10
17

Onder de noemer “Gangmakers” wil cultuurcentrum Baarle graag zijn wanden op het gelijkvloers ter beschikking van kunstenaars, zowel professionelen als liefhebbers stellen. We planden een nieuwe expositie vanaf zondag 22 maart. Maar door de Corona-maatregelen kunnen we deze niet fysiek organiseren. Maar we gaan wel digitaal.

Vanaf maandag 23 maart plaatsen we gedurende een twee-tal weken na elkaar elke dag een schilderij van Celle online. Celle geeft meer uitleg bij het werk dat hij gemaakt heeft.

Celle Van Haverbeke (1950) is een geëngageerd kunstenaar uit Merksem. Hij verdiende zijn sporen met zijn bekende Antwerpse en Gentse gezichten. Als grafisch vormgever schildert Van Haverbeke als een zeefdrukker en brengt kleur per kleur aan, waarbij het uitpuren of teruggaan naar de essentie cruciaal voor het ontwerp is. De schilderijen zijn snapshots in heldere kleuren omdat kleur in het leven volgens Van Haverbeke heel belangrijk is, “want er is te veel grijs in het dagelijks leven” volgens de kunstenaar.

“Ik kom uit een creatieve artistieke familie van binnenhuisdecorateurs en letterschilders. Mijn opleiding genoot ik in het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten te Antwerpen. Onmiddellijk hierna startte ik als grafisch ontwerper, waarbij ik me  ook specialiseerde in zeefdruk en constant geconfronteerd werd met het fenomeen ‘kleur’ aan de drukpersen. Ik groeide door tot art en production director in diverse communicatie- en reclamebureaus. Verder laat ik me graag inspireren door alle mogelijke kunstvormen, maar ik blijf grote fan van de kunstenaars die glorie maakten in de jaren ’60 en ‘70, o.a. Andy Warhol, Lichtenstein, Nikki de St Phalle, Tinguely, Klein …. en Vic Gentils, Raveel, Bogart, Alechinsky … maar ook van de hedendaagse zoals Bruno Vekemans.”, zegt Van Haverbeke ons.
In Celle’s werk wordt elk detail weggewerkt. Hierdoor staat het ’grafische’ pur sang centraal, met zeer veel aandacht voor ‘kleur’ in vlakke tonen. De techniek is duidelijk geïnspireerd door de zeefdruk.

Celle Van Haverbeke is actief lid van de cultuurraad in Merksem en organiseert om de 2 maanden het Merksems Artiesten Cafe. Als kind kreeg hij het artistiek mee van zijn ouders en grootvader. Hij creëert dagdagelijkse beelden met een impressionisten trekje en veel kleurbereik, door zijn eigen zeefdruktechniek.

Praktisch

Digitale expositie: COLORFUL STORIES van Celle van Haverbeke

Elke middag een nieuw werk online

Dag en nacht te bekijken via deze pagina of op de facebook-pagina van het cultuurcentrum Baarle