Lezing: Rudi Vranckx: Oorlogen en problemen van onze tijd

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing: Rudi Vranckx: Oorlogen en problemen van onze tijd

7 oktober | 20:00 UTC+0

€6

LEZING RUDI VRANCKX

Oorlogen en problemen van onze tijd

Rudi Vranckx (°1959) is een Belgisch journalist die werkt voor het VRT Nieuws. Hij houdt zich vooral bezig met internationale conflicten (Irak, Libanon, Israël, Palestina, Syrië). Rudi Vranckx brengt een lezing over zijn leven als oorlogsverslaggever in conflictgebieden. Al ruim een kwarteeuw volgt hij voor de VRT oorlogen en conflicten en maakte hij documentaires voor Canvas: Bonjour Congo, de Vloek van Osama, Niemandsland, Kleine Helden,  IS in het Vizier, De Nomaden, Vranckx op zaterdag. Hij schreef verschillende boeken, waaronder ‘Oorlog om de geesten’, ‘Kleine Helden’ en ‘Mijn Kleine Oorlog’.

Het moordende kalifaat, de radicalisering van Belgische moslims, de terreuraanslagen, de vluchtelingen, de dreiging, de groeiende kloof: VRT-oorlogsreporter Rudi Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat. Het is geen klassieke oorlog meer, van een zichtbare vijand aan de overkant, een oorlog om geld of olie of macht of grondgebied. Dat bekommert Vranckx, die de vlijmscherpe analyse van een nieuwe wereld maakt. Deze lezing gaat veel verder dan het fenomeen IS. Vranckx tekent het toekomstig beeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van de angst voor elkaar.

Voor de buitengewone moed en toewijding, waarmee hij de persoonlijke verhalen van mensen die het slachtoffer zijn van conflict, dichter bij de wereld brengt en strijdt voor rechtvaardigheid, ontving hij als oorlogsverslaggever in conflictgebieden de Carnegie Wateler Vredesprijs 2018.

Reserveren aanbevolen via info@cultuurcentrumbaarle.eu
voorverkoop: 6€
aan de zaal: 7.5€

Gegevens

Datum:
7 oktober
Tijd:
20:00 UTC+0
Kosten:
€6
Evenement Categorie:

Locatie

Aula

Organisator

cultuurcentrum Baarle