Lezing: Staf Henderickx Van Mammoet tot Big Mac

 

KAARTJES AAN DE KASSA

Van Dagelijkse Kost tot Nederland Bakt, al jaren zijn we in de ban van kookboeken en –programma’s. Maar weten we wel echt wat op ons bord ligt? Vanavond kom je het te weten.

In Van Mammoet tot Big Mac vertelt dokter Staf Henderickx voor het eerst in dit taalgebied het verhaal van wat op ons bord ligt.
Waar komt onze voeding vandaan? Waarom zijn mensen alleseters? Is de industriële landbouw een vloek of een zegen? Zijn fastfoodketens en panklare maaltijden een bevrijding voor de vrouw of een doem voor onze gezondheid?
Van Dagelijkse kost tot Nederland Bakt: al jaren zijn Vlaanderen en Nederland in de ban van kookboeken en kookprogramma’s. Maar wie weet hoe onze voeding door de eeuwen heen is geëvolueerd?
In Van Mammoet tot Big Mac vertelt dokter Staf Henderickx voor het eerst in dit taalgebied het verhaal achter wat op ons bord ligt. Een fascinerend relaas over de zeven vette en de zeven magere jaren in Egypte, de eerste voedselbanken in het oude Rome, middeleeuwse kapoenen, de gouden appels van Columbus, vegetariërs tegen wil en dank, en het haringmirakel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook over de pesticiden, smaak-, kleur- en bewaarstoffen in ons eten en een landbouw- en voedingsindustrie in de ban van chemische monopolies.
In deze lezing legt Staf de link met de coronapandemie.

Meer weten?
www.knack.be/a/staf-henderickx/

KAARTJES AAN DE KASSA

 

Het evenement is afgelopen.

Datum

24 aug 2022
Verlopen!

Tijd

19:30 - 20:00

Kosten

€5,00
Categorie

Organisator

cultuurcentrum Baarle
Telefoon
0135078233
Email
info@cultuurcentrumbaarle.eu

Comments are closed.