Week van Dementie

VAN WOENSDAG 21 SEPTEMBER TOT EN MET DONDERDAG 30 SEPTEMBER
Op woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer-dag. De werkgroep Dementievriendelijke gemeenschap Baarle organiseert diverse activiteiten tijdens de Week van Dementie in en rond het cultuurcentrum. We presenteren onder meer een theaterproductie en een tentoonstelling.

OPENING EXPO: Kunst door mensen met geheugenproblemen

Woensdag 21 september | KUNST
Aanvang 16.00 uur | Entree: gratis
Verschillende kunstenaars met geheugenproblemen werkten aan hun eigen kunstexpo. Ze gaan naar verschillende dagbestedingen in de buurt. Tijdens het voorjaar en de zomermaanden trokken verschillende kunstdocenten naar diezelfde dagbestedingen om workshops te begeleiden. Tijdens deze kunstworkshops maakten de bewoners kennis met diverse technieken. Op sommige plaatsen maakten bewoners samen met kinderen kunstwerken. Al deze werken krijgen een plek op de expo. Verwacht je dus aan schilderijen en beelden met diverse technieken en materialen. Op woensdag 21 september openen we de tentoonstelling met een fijne receptie. De werken kan je nog bewonderen tot eind september

Reserveren klik hier

Theater: De Klosdochter (Theatergroep Ervarea)

Zaterdag 24 september | THEATER
Aanvang: 20.00 uur | Entree: gratis
“Komt je zus nog? Je zus daar zou je eens een voorbeeld aan moeten nemen! En dat terwijl jij elke dag komt!” Wanneer je naaste lijdt aan dementie, is dat voor de mantelzorger ook vaak een enorme worsteling. Vaak krijgt de gene die het meest nabij staat niet de waardering die voor hem of haar zo broodnodig is. Ter ere van de naasten van iemand met dementie, maakte Theatergroep Ervarea de voorstelling ‘De klosdochter’. Via herkenbare situaties nemen we de aanwezigen mee in het mantelzorgproces. En ontdekken we dat klosdochter eigenlijk een eretitel is. De voorstelling laat je lachen en huilen.

Reserveren klik hier

BIEB-UP

Permanent
Theek 5 verzorgt een aanbod met diverse boeken, folders
en andere materialen over dementie in de bibliotheek.

Alle activiteiten zijn gratis, dankzij de projectsteun van de gemeente Baarle-Hertog en Baarle-Nassau, DE WARMSTE WEEK en Tafelronde 195.
Meer weten? www.dementie.be en www.alzheimer-nederland.nl

Het evenement is afgelopen.

Datum

21 - 30 sep 2022
Verlopen!
Categorie

Comments are closed.