PlusEtage: Middagconcert: Jaap Blonk’s Retirement Overdue feat. Michael Moore

Zaal open 13.30, aanvang 14.00
Entree 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Twintig jaar had Jaap Blonk geen band die zijn eigen composities speelde. Na het magnum opus “Consensus”, de dubbel-cd met 13 musici die het slotakkoord was van zijn ensemble Splinks (1984-1999) omvatte hij lange tijd zijn muziek in solowerk met stem en elektronica.

Op zijn 65e vond hij het tijd voor een nieuw begin. Naam voor de band: Jaap Blonk’s Retirement Overdue, een uitdaging om het tegendeel te bewijzen. Eind 2019 werd een prachtige-cd opgenomen met de toepasselijke titel “New Start”, zeer goed ontvangen door de kritiek. Door corona kon nieuwe start enkele jaren niet op de podia worden gebracht. Nou goed! En met een extra musicus in de band die geen introductie: Michael Moore.

Als zanger is Jaap Blonk uniek, en met elektronica heeft hij in de improvisatie eenzelfde flexibiliteit ontwikkeld als met de stem. Optredens samen hem naar alle continenten.

Michael Moore – altsaxofoon, klarinetten, Jasper Stadhouders – gitaar, basgitaar, mandoline, Miguel Petruccelli – gitaar, basgitaar, Frank Rosaly – drums, percussie, Jaap Blonk – stem, elektronica, composities

Het evenement is afgelopen.

Datum

19 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

14:00

Organisator

PlusEtage
Telefoon
013 507 7652
Email
info@plusetage.nl
Website
http://www.plusetage.nl/Programma/

Comments are closed.