PlusEtage: 50 jaar Plus: jazzmiddag 2

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van PLUS worden er op zaterdag 3 en zondag 4 september middagconcerten georganiseerd. Bij goed weer vinden de concerten plaats in de tuin van Cultuurcentrum Baarle waar PlusEtage op de 2e verdieping gehuisvest is.

Aanvang: 14.00 u
Dagticket: 15 euro
Passepartout voor beide dagen: 25 euro
Reserveren: info@plusetage.nl


BOEREN/WARELIS/DELIUS

Deze musici zijn alle drie aangesloten bij Stichting Doek, een collectief van improvisatoren die mogelijkheden creëren voor experiment, onderzoek en performance. Het mag dus niet verbazen dat het door de wol geverfde improvisatoren zijn.
Tobias Delius beschikt over een brede beheersing van de tenorsaxofoon. Hij heeft niet alleen een diepe, warme toon, maar doet ook denken aan de sensualiteit van Ben Webster, de sonoriteit van Sonny Rollins en de strakke frasering van Archie Shepp, aldus de Chicago Reader.
Marta Warelis gebruikt in haar pianospel de impressies die ze tijdens het spelen opdoet. Korte en felle patronen, staccato melodie- en akkoordlijnen, meanderende en percussieve figuren slaan razendsnel toe. De muziek van Warelis komt van diep van binnen zonder compromissen.
De uit Ulicoten afkomstige Eric Boeren valt op door zijn hoogst individuele kornetspel, gekenmerkt door expressieve klankvervormingen en een scala aan demper-technieken; een kornettist die niet al te rechtlijnig speelt en een wat scherpe, uitbundige toon cultiveert.
Eric Boeren – kornet, Tobias Delius – tenorsaxofoon, Marta Warelis – piano

ALL ELLINGTON

Deze bigband onder leiding van kornettist Eric Boeren (Ulicoten, 1959) blaast Duke Ellington-composities wel heel letterlijk nieuw leven in, waarbij liefde en respect voor traditie hand in hand gaan met eigenzinnigheid en vindingrijkheid. Op het repertoire staan zowel grote Ellington-hits als minder bekende nummers, in arrangementen van Eric Boeren, Joost Buis, Michael Moore en Natalio Sued.
Met een hoogstpersoonlijke interpretatie benaderen sterke muzikanten bekende en minder bekende composities van Ellington. En zo klinkt de muziek zoals Ellington het bedoeld heeft: het gromt, grauwt, knarst en kraakt terwijl het respect voor en de pracht van de compositie blijft gewaarborgd.

Jodi Gilbert – zang, Eric Boeren – cornet, Jimmy Sernesky – trompet, Joost Buis – trombone, Mo van der Does – altsax, Natalio Sued – tenorsax, Giuseppe Doronzo – baritonsax, Oscar Jan Hoogland – piano, Omer Govreen – bas, Frank Rosaly – drums

Het evenement is afgelopen.

Datum

04 sep 2022
Verlopen!

Tijd

14:00
Categorie

Organisator

PlusEtage
Telefoon
013 507 7652
Email
info@plusetage.nl
Website
http://www.plusetage.nl/Programma/

Comments are closed.