PlusEtage: 50 jaar Plus: jazzmiddag 1

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van PLUS worden er op zaterdag 3 en zondag 4 september middagconcerten georganiseerd. Bij goed weer vinden de concerten plaats in de tuin van Cultuurcentrum Baarle waar PlusEtage op de 2e verdieping gehuisvest is.

Aanvang: 14.00 u

Dagticket: 15 euro

Passepartout voor beide dagen: 25 euro

Reserveren: info@plusetage.nl

LIEBERTHEE

LieberThee is een explosief improvisatie-collectief van drums, gitaar, sax, electronica en stem.

Na veel samenwerking van Edward Capel met Rik van Iersel in Senga Etna, Jacq Palinckx in Vlek en Stefan Jung in Carte Blanche ontstond het idee en de behoefte om deze krachten te bundelen en de vrijheid van klank, woord en ritme te vieren onder de noemer: LieberThee.

Rik van Iersel – drums,electronics, Jacq Palinckx – gitaar, Edward Capel – saxen, klarinetten en electronics, Stefan Jung – stem.

3000

1000 + Swell

Bart Maris, Jan Klare, Wilbert de Joode en Michael Vatcher richtten in 2004 de band 1000 op, met een bezetting gebaseerd op het legendarische Ornette Coleman Quartet. Door de jaren heen is de groep een uniek voertuig geworden voor een eindeloze stroom van muzikale mogelijkheden met o.m. improvisaties rond klassieke muziek en volksliederen, naast eigenzinnige composities en strakke arrangementen van saxofonist Jan Klare.

Expliciete virtuositeit is niet aan de orde, al valt de technische beheersing van Klare, Maris, de Joode en Vatcher niet te ontkennen: die vormt echter geen doel op zich, maar stelt hen in staat heel vrij en soepel te reageren.

Trombonist Steve Swell, met wie de groep al eerder samenwerkte, sluit hier perfect bij aan: 1000 + Swell = 3000.

Jan Klare – rieten, Bart Maris – trompet, Wilbert de Joode – bas, Michael Vatcher – drums, Steve Swell – trombone

Het evenement is afgelopen.

Datum

03 sep 2022
Verlopen!

Tijd

14:00
Categorie

Organisator

PlusEtage
Telefoon
013 507 7652
Email
info@plusetage.nl
Website
http://www.plusetage.nl/Programma/

Comments are closed.