PlusEtage: Concert:Dubbele affiche: Hugo Costa & Philipp Ernsting en Martina Verhoeven & Goncalo Almeida ism Een nieuwe golf van jazz

Zaal open 20.00 uur, 20.30

Entree 12 euro, onder 25 jaar 6 euro

Reserveren: info@plusetage.nl

HUGO COSTA & PHILIPP ERNSTING

Hugo Costa en Philipp Ernsting zijn geen onbekenden voor elkaar. Reeds jaren spelen ze samen met de Portugese bassist Gonçalo Almeida in de powerjazz/postpunkgroep Albatre. Samen spelen ze ook in een ander trio, Anticlan, met elektrische gitarist Josué Amador.

Hugo Costa is geboren in Coimbra, Portugal en is een veelzijdige saxofonist, componist en improvisator. Na zijn studie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg (Nederland) werd hij direct betrokken bij een aantal projecten, afwisselend tussen – of het mengen van – genres zoals jazz, blues en elektronische muziek.

Philipp Ernsting , geboren in Duitsland, is een veelzijdige en fascinerende drummer met een eigenmiek en kleuring. Perfect inzetbaar in verschillende constellaties, van vrije improvisatie tot rock-geïnspireerde muziek; hij is vooral bekend om zijn werk in het riete Albatre trio, Anticlan en Ritual Habitual.

Dit concert is de release show van hun debuut duo album op A New Wave Of Jazz. Een album met ze knipogen naar de klassieke free jazz maar dan wel door de ogen en oren van beide protagonisten. Dynamisch, lyrisch en impulsief. de moeite.

Hugo Costa – saxofoon, Philipp Ernsting – drums

MARTINA VERHOEVEN & GONÇALO ALMEIDA

Martina Verhoeven en Gonçalo Almeida kennen elkaar van het Martina Verhoeven kwintet dat recent een samengaand en nooit te vergeten concert speelde in Paradox te Tilburg tijdens het Roadburn Festival.

Gonçalo Almeida is misschien wel één van de belangrijkste free jazz/vrije improvisatie exponenten uit de Portugese jazzscene, de groepen en projecten waarin hij actief is, zijn te talrijk om allemaal op te noemen. Zijn fascinatie voor de contrabas kent geen grenzen (ons label bracht zijn soloalbum uit in 2021 op gelimiteerd vinyl). Niet alleen is hij een virtuoos, hij is ook gitaarbouwer in het restaureren van de contrabas. Zijn passie komt vooral tot uiting in het duo samenspel met andere contrabassisten, waaronder recentelijk Peter Jacquemyn. Hij vroeg ook Martina om haar bas terug op te nemen en wie zijn wij om dit niet mee te werken.

Martina Verhoeven is nu actief actief als pianiste maar voorheen is zij in haar eigen unieke stijl op de fretless bass en later contrabas in verschillende constellaties en met internationale muzikanten als John Dikeman, Onno Govaert, Colin Webster, Andrew Lisle en Dead Neanderthals.

Dit wordt een interessante dialoog.

Martina Verhoeven – contrabas, Gonçalo Almeida – contrabas

Het evenement is afgelopen.

Datum

25 nov 2022
Verlopen!

Tijd

20:30

Organisator

PlusEtage
Telefoon
013 507 7652
Email
info@plusetage.nl
Website
http://www.plusetage.nl/Programma/

Comments are closed.