Theek5: Praatpunt

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Theek5: Praatpunt

10 maart | 19:00 - 21:00 UTC+0

Gratis

Vrouwen en mannen die vanuit het buitenland om wat voor reden dan ook in Baarle-Nassau en Baarle-Hertog en omgeving leven bieden we in bibliotheek Baarle de gelegenheid in ongedwongen sfeer contacten te leggen en zich hier thuis te laten voelen. Belangrijk is daarbij is de deelnemers te helpen met het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheid zonder druk uit te oefenen en in een prettige sfeer.
Het Praatpunt:
Vrouwen en mannen kunnen elkaar in het Praatpunt ontmoeten en zo met elkaar in gesprek komen. Vrijwilligers in groepjes van minimaal twee personen begeleiden de bezoekers door ter plekke te achterhalen of en waar de meeste behoefte aan hulp is en daarmee met hen aan de slag te gaan. Dit kan zijn het met of zonder behulp van beeldmateriaal op weg helpen met uitleggen van praktische zaken als boodschappen doen of doktersbezoek. Het kan door middel van spreken over nieuws en actualiteiten, over gebruiken en gewoontes. Maar ook creatief bezig zijn kan leiden tot elkaar beter verstaan.
Belangrijk is dat iedereen zo veel mogelijk Nederlands met elkaar spreekt.
Dat leidt gaandeweg tot verbetering en het zich meer eigen maken van onze taal. Het Praatpunt vindt plaats in bibliotheek Baarle Nassau: Pastoor de Katerstraat 5-7.

Wekelijks op  dinsdagavond van 19.00-21.00 uur én op woensdagochtend tussen 10.00 uur en 12.00 uur.

Er is gratis koffie/thee en de kinderen zijn ook welkom.

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Bibliotheek Baarle

Organisator

Bibliotheek Theek 5