Workshop: Flamenco initiatie

Kenmerkend voor deze dans- en muziekvorm zijn de soms Arabisch aandoende klanken, de uitbundige muzikale versieringen. Maak kennis en doe zelf mee met deze zomerse dans.
Flamenco is een muziekgenre en een bijbehorende dans afkomstig uit de zuidelijke provincies van Spanje. Kenmerkend voor deze muziekvorm zijn de soms Arabisch aandoende klanken, de uitbundige muzikale versieringen rondom het thema en het sterke ritme binnen een twaalftelssysteem.
De basis van de flamenco vormt de cante flamenco, de flamencozang.
De flamenco muziek wordt doorgaans niet genoteerd, maar net als veel andere volksmuziek mondeling en via overlevering aan de volgende generatie doorgegeven. Kenmerkend is dat iedere generatie de muziek verrijkt door er nieuwe elementen aan toe te voegen.
De flamenco wordt beschouwd als deel van de algemene Spaanse cultuur en is gedurende de tweede helft van de 19e eeuw ontstaan in het gebied dat ongeveer overeenkomt met de regio Andalusië. Ook andere gebieden, in het bijzonder ExtremaduraMurcia en Huelva, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van verschillende muzikale subvormen.  In de loop van de tijd droegen alle Spaanse regio’s uiteindelijk wel hun deel bij aan de ontwikkeling, doch hun aandeel is veel kleiner dan dat van genoemde provincies. Ook uit deze delen van Spanje komen bekende flamenco-artiesten. Tegenwoordig is de flamenco Spanjes belangrijkste culturele exportproduct.
Flamenco werd in 2010 door de UNESCO erkend als Wereld Erfgoed.

Meer weten?
www.losflamencos.be

Inkom aan de Kassa

Het evenement is afgelopen.

Datum

10 aug 2022
Verlopen!

Tijd

19:30

Kosten

€5,00
Categorie

Organisator

cultuurcentrum Baarle
Telefoon
0135078233
Email
info@cultuurcentrumbaarle.eu

Comments are closed.