parallax background

Jaap Tielbeke

Woensdag 25 jan - 20.00 uur

Jaap Tielbeke: Een beter milieu begint niet bij jezelf

“Doe het licht uit als je de deur uit gaat. Scheid je afval. Douche kort. Neem het openbaar vervoer. Word vegetariër.” Dit waren enkele ‘groene geboden’ waarmee journalist Jaap Tielbeke opgroeide. Een beter milieu begint immers bij jezelf, zo leerde hij. Veel heeft het niet geholpen, want twintig jaar later blijven de temperaturen stijgen, diersoorten uitsterven en stevenen we af op onvoorstelbare rampspoed. Maar we zijn nog niet verloren. In zijn nieuwste boek ”Een beter milieu begint niet bij jezelf.” doorprikt Jaap de mythes die het huidige klimaatdebat in de greep houden. We staren ons blind op persoonlijke gedragsverandering en technologische innovatie, terwijl echte verandering begint bij de politiek. Niet bij de aanschaf van een Tesla, maar bij het investeren in het openbaar vervoer. Niet bij een bekering tot veganisme, maar bij het afschaffen van intensieve veehouderij. Als de situatie ernstig genoeg is, zijn we bereid en in staat tot radicale verandering, zo bewijst de coronapandemie. In zijn boek laat Tielbeke zien waarom we de ecologische ontwrichting met eenzelfde urgentie moeten behandelen. En het toont hoe we duurzamer uit de crisis kunnen komen. Een belangrijk en hoopvol boek, dat ons niet vrijpleit van actie, maar vooral laat zien hoe we de echte verantwoordelijken ter verantwoording kunnen roepen. Jaap Tielbeke (1989) is journalist en redacteur bij De Groene Amsterdammer. We gaan deze avond zeker met Jaap en met elkaar in discussie. Zijn boek werd in de pers erg goed ontvangen: “Eindelijk iemand die het huidige, misleidende klimaatdebat doorprikt en zich niet op individuele gedragsverandering richt.”: Roxane van Iperen. Jaap Tielbeke laat met dit diepgaande en alomvattende boek zien hoe het anders kan, en moet.

Meer weten? www.decorrespondent.nl/jaaptielbeke

We hebben ons best gedaan om het inschrijven / reserveren  via onderstaand inschrijfformulier zo  gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Mocht het toch niet lukken om in te schrijven / reserveren, mag je ons natuurlijk altijd bellen. We helpen je dan graag verder.

Gratis met je Theek5 cadeaukaart!

Koop hier je kaarten:
We hebben ons best gedaan om het inschrijven / reserveren via onderstaand inschrijfformulier zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Mocht het toch niet lukken om in te schrijven / reserveren, mag je ons natuurlijk altijd bellen. We helpen je dan graag verder.

Datum & tijd
woensdag 25 januari 2023
20:00u

Ticket
€ 5,00

Locatie
Cultuurcentrum Baarle

Telefoon
0135078233

Email
info@cultuurcentrumbaarle.eu