Woensdag 8 november - 19.30 uur

Stefaan van Brabandt - Het Voordeel van de Twijfel

Filosoof & theatermaker Stefaan Van Brabandt maakte enkele jaren geleden voor tv-zender Canvas de 8-delige filosofische documentaire-reeks ‘Het Voordeel van de Twijfel ‘en schreef het gelijknamige boek als verdiepende aanvulling op de tv-reeks. De denkbeelden van de grote filosofen uit de geschiedenis kunnen ons leven vandaag nog steeds verrijken, inspireren en verbeteren.

In zijn lezing schetst Stefaan Van Brabandt de betekenis en het belang van de twijfel als creatieve en constructieve kracht, zowel in ons individuele, alledaagse bestaan als voor de samenleving. Is tegenslag altijd slecht? Hoe verstandig is het om je hele identiteit te laten afhangen van je status? Zouden we met iedereen niet beter wat minder werken? Mogen we dieren eten? Zit romantiek liefde in de weg? Waarom moeten we zorg dragen voor elkaar en de planeet? Heeft het zin om geluk na te streven? En wat willen we doorgeven aan onze kinderen in opvoeding, onderwijs en cultuur? 

Telkens wordt de heersende of tendentieuze manier van denken kritisch bevraagd en mogelijks doorprikt, waarna een andere, afwijkende, alternatieve manier van denken en leven wordt gepresenteerd.

Meer? www.stefaanvanbrabandt.com

MET WARME STEUN van 

ANV – Vereniging voor Nederlands-Vlaamse samenwerking

Ben je lid van deze vereniging mag je gratis naar onze lezingen. Lees meer via www.anv.nl

EXTRA DANK aan AVANSA Kempen

Datum & tijd
Woensdag 8 november
19.30 uur

Kosten
€ 5,00 p.p.

Locatie
cultuurcentrum Baarle

Telefoon
013 507 82 33

Email
info@cultuurcentrumbaarle.eu