Wie is Stephanie

Stephanie is woonachtig te Turnhout en 31 lentes jong. Als klein kind hield ze al van knutselen en schilderen. Ze was een echte crea bea. Vanaf de basisschool ging ze al naar de teken / kunstacademie waar ze in haar vrijetijd leerde tekenen met potlood, kleien en schilderen. Ze koos er echter voor om na de middelbare school een studie psychologie te volgen. Maar het creatieve bleef aan haar knagen.

Hoe alles begon

Toen ze zonder werk kwam te zitten is ze weer begonnen met tekenen. Ze kreeg de vraag van een koffiezaak of ze een muurschildering wilde maken. Hij gaf haar dat kleine zetje wat ze nodig had om meer tijd te steken in haar passie en hobby. Nu wordt ze regelmatig gevraagd door horeca, ziekenhuizen, woonzorgcentra en particulieren die graag wat unieks op hun ramen willen. Ze volgde ook nog een avondschool voor volwassenen basis grafisch ontwerp.

Hoe komt ze bij ons terecht

Een tijdje terug heeft ze zich opgegeven toen wij op zoek waren naar kunstenaars die een kunstwerk wilde maken om onze gangen op te fleuren. Dat was voor haar een nieuwe mijlpaal die ze graag voor zichzelf wou overwinnen. Maar helaas aan gebrek in tijd heeft ze hier verder niks mee gedaan totdat wij contact met haar opnamen voor deze opdracht.

Hoe ga je te werk

Stephanie maakt graag iets unieks, iets leuks wat de aandacht van de mensen trekt en niet uit de boekjes komt. Haar klanten geven haar een beeld van wat ze willen met eventueel een voorbeeld. Stephanie zet dit dan om naar iets unieks.

Het begint bij een brainstorm, spinnenweb. Hierin noteert ze alles wat in haar opkomt. Daarna zet ze er kleuren en thema’s bij. Bij sommige dingen krijg je meteen een beeld zoals bij onze opdracht. Bij het cultuurcentrum denkt ze meteen aan een oud klooster. In haar schets zie je dit terug in de achtergrond bij de cello die meteen weer is geïnspireerd op het klassieke aspect van ons gebouw. Na de brainstorm gaat ze dan ook beginnen aan haar schetsen die ze later met de klant, in dit geval ons bespreekt.

Plaatsen van het werk

Het plaatsen kost gem. 1 dag. Er zijn verschillende manieren om een raamschildering te plaatsen. Dit kan aan de binnenkant van het raam of aan de buitenkant. Wanneer je aan de binnenkant de schildering plaatst moet je de woorden in spiegelbeeld plaatsen en kan je lastiger gebruikmaken van laagjes. Als je van binnenuit werkt kan je met krijtstift of acryl werken. Het makkelijkste is aan de buitenkant de tekening er op te brengen. Zo kun je meerdere lagen acrylverf over elkaar plaatsen waardoor je meer detail in je werk krijgt, ook kun je zo werken met schaduw en highlights.

Wat maakt raamschilderingen mooi

Het is vooral de oude ambacht van vroeger uit die mensen aanspreekt. Het spreekt veel meer dan een raamsticker.