Woensdag 4 oktober - 19.30 uur
(opgelet: aangepaste datum)

Ton Quik - Meer dan een beeld

Standbeelden zijn weer helemaal terug in de belangstelling. Vooral als we denken aan de heftige reacties tegen koloniale beelden en de nieuwe stroom aan herdenkings-monumenten.

Standbeelden waren al duizenden jaren in gebruik voor de openbare zichtbaarheid, lang voordat de moderne media werden uitgevonden.

Met voorbeelden uit vier eeuwen en vier continenten geeft Ton Quik voor het eerst in het Nederlands taalgebied een portret van het proces van komen en gaan van de beelden op straten en pleinen. De vraag “welk beeld is hier op zijn plaats?” is gemakkelijk te beantwoorden zolang de kunst de spreekbuis is van politiek en geloof. Dat verandert als de kunst opkomt voor de vrijheid van meningsuiting. Maar wat gebeurt er als die wordt getoetst aan de nieuwe verhoudingen van de diverse samenleving? Kan buitenkunst echt voor iedereen zijn?  Is een beeld nog altijd méér dan een beeld alleen?

Ton Quik was conservator van het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Hij was verder samensteller van meerdere exposities op het grensvlak tussen kunst en cultuur.

MET WARME STEUN VAN:

ANV – Vereniging voor Nederlands-Vlaamse samenwerking

Ben je lid van deze vereniging mag je gratis naar onze lezingen. Lees meer via www.anv.nl

Datum & tijd
Woensdag 4 oktober
19.30 uur

Kosten
€ 5,00 p.p.

Locatie
cultuurcentrum Baarle

Telefoon
013 507 82 33

Email
info@cultuurcentrumbaarle.eu