Baarle telt tientallen straffe jeugd-, sport-, senioren- en cultuurverenigingen. Ze vormen mee het cement van onze samenleving, van Baarle. Ze verbinden burgers, bieden hen eindeloos kansen op sociale contacten en ruimte voor creatieve vrijetijdsbeleving. Ze maken van Baarle mee een levend dorp. We zijn trots op hen.

In deze speciale tijden waarin we elkaar niet veel mogen zien en weinig samen kunnen organiseren, willen we als cultuurcentrum op verschillende manieren de verbinding met onze clubs en verenigingen bewaren. Dit project bestaat er om hen eens op een andere manier voor te stellen en tot bij jullie te brengen.

Seniorenvereniging Baarle-Nassau is een ijverige vereniging die heel wat activiteiten organiseert voor de senioren van Baarle. Elke dag is er wel een activiteit die ze organiseren. De Seniorenvereniging Baarle-Nassau is de tweede grootste vereniging in onze gemeente en telt ruim 900 leden. Onze afdeling is aangesloten bij KBO-Brabant.

De vereniging woont in het cultuurcentrum. Ze ontplooien hun werking vanuit De La Salle-zaal.

Meer weten? Kijk op www.kbobaarlenassau.nl

Theek5 Baarle-Nassau beschikt over een brede collectie boeken en inspirerende activiteiten voor jong & oud. Zo is er voor de jongste kinderen een voorleespret ochtend en een vragenuurtje. Daarnaast is er een praatpunt voor anderstalige en organiseren ze ook informatieve workshops zoals hulp bij belastingaangifte.

De bibliotheek bevindt zich vooraan bij de ingang van ons gebouw waar ze alle ruimte hebben voor hun boeken en activiteiten.

Meer weten? Kijk op www.theek5.nl

Biodanza nodigt je uit te dansen, te genieten en jezelf te zijn (of te leren worden). Ze richten zich op het plezier hebben in je eigen bewegingen, jezelf te ontdekken via de oefeningen en via de interactie met elkaar, om meer vanuit je gevoel te gaan leven en minder vanuit je gedachten.

Ze ontplooien hun dans bij ons in de Aula of op de hobbyzolder. Waar we voldoende ruimte hebben om te bewegen.

Meer weten? Kijk op www.biodanzametagnes.nl

Samana bekijkt de wereld vanuit het perspectief van ouderen en of mensen met een chronische ziekte, zorgbehoefte en hun mantelzorgers. Via tal van activiteiten, persoonlijke contacten en een gerichte dienstverlening vergroot en versterkt Samana het sociaal netwerk van de ouderen mensen en mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers.

Zowel voor hun vergaderingen als bijeenkomsten maakt Samana graag gebruik van onze diverse lokalen.

Meer weten? Kijk op www.samana.be

Ferm een netwerk gedragen door vrouwen, waarmee mensen zich betrokken en verbonden voelen, op elk moment in het leven. Met een daadkrachtige visie op maatschappelijke thema’s. Met een breed aanbod van diensten. Met ontspannende en educatieve activiteiten. We zijn steeds dichtbij: op het platteland, in je buurt – waar je ook bent.

Voor hun grote groep leden maken zij graag gebruik van onze lokalen en tuin voor diverse activiteiten.

Meer weten? Kijk op www.samenferm.be

St. Remi: Een internationale muziekvereniging uit Baarle-Nassau-Hertog Muziek en dans brengt mensen samen, jong en oud, over allerlei verschillen heen. Samen muziek maken en dansen; We kunnen ontspannen, onze emoties uiten, even alles los laten of juist beter focussen. Samen muziek maken verrijkt ons leven.

St. Remi heeft bij ons hun eigen zaal op de 2de verdieping die speciaal is ingericht voor al hun mooie klanken en bewegingen.

Meer weten? Kijk op www.sintremi.nl

De Academie voor Muziek en Woord De Noorderkempen biedt Deeltijds Kunstonderwijs aan in zes gemeenten waaronder Baarle-Hertog, Baarle-Nassau.

Muzac heeft een eigen afdeling binnen ons gebouw met een eigen secretariaat die je kan bereiken via de deur bij de parking aan de achterkant van ons gebouw op de eerste verdieping.

Meer weten? Kijk op www.amwn.be

Lokale omroep Baarle is een lokale radiozender opgericht in 1982 onder de naam De Stille Genieter. Buiten het draaien van muziek hebben ze ook een variërend programma waarin ze elke week weer andere mensen interviewen over plaatselijke onderwerpen. Ook After scoolradio is een onderdeel van de LOB waarin kinderen een radioprogramma maken.

Al sinds enkele jaren zijn ze gehuisvest in ons mooie cultuurcentrum op de eerste verdieping waar ze hun eigen studio hebben.

Meer weten? Kijk op www.omroepbaarle.nl

Heemkunde Amalia van Solms De vereniging houdt zich actief bezig met het erfgoed van het eigen heem om belangstelling te wekken voor onze leefgemeenschap in heden en verleden, onze kennis ervan te vergroten en het waardevolle van vroeger te behouden.

Meer weten? Kijk op www.amaliavansolms.org

Vrouwen van Nu versterkt de leefomgeving met de (lokale)  kracht van vrouwen. Als grootste vrouwenvereniging van Nederland bouwen we mee aan een wereld waarin diversiteit als een meerwaarde wordt gezien en er naar wordt gehandeld. Zij verbinden vrouwen door persoonlijke ontmoetingen, gedeelde interesses en activiteiten om zo samen het verschil te maken voor een inclusieve samenleving.

Meer weten? Kijk op www.vrouwenvannu.nl


Soos stuif es in organiseert ontspanningsavonden voor mensen met een verstandelijke beperking uit de omgeving Alphen, Baarle en Chaam. De jaarlijkse Trucktour of carnavalsmiddag zijn 1 van hun vele activiteiten. Voor hun activiteiten maken zij graag gebruik van onze Lokalen.

Meer weten? Kijk op hun facebookpagina