Wak: kunstenaars gezocht voor kunstroute!

Doe jij mee met de Week van de Amateurkunsten?

Maak je beeldhouwwerken? Maak je schilderijen? Maak je kunstinstallaties? Maak je keramiek? En wil je je kunstwerken wel eens tonen aan een breder publiek?
Lees dan zeker verder…

Begin mei organiseren we, samen met een heleboel partners terug een kunstroute. We brengen kunst tot bij de mensen door van etalages en ramen een openluchtmuseum te maken. We werken eraan om deze kunstroute corona-proof te maken.

Concept

Achter de ramen van huizen kan je je kunstwerken tentoonstellen. Vorig jaar deden bijna alle winkels op de route in Baarle mee en ook heel wat buren. We maken als het ware een museum in de straat. Jouw kunstwerken matchen we met een raam/winkeletalage en zijn zo zichtbaar voor alle voorbijgangers. We zorgen voor een goede plek waar je kunstwerk terecht komt.

We willen drie routes maken:

  • Baarle-centrum: rondom de St Remigiuskerk en op de as tussen deze Belgische Kerk en het cultuurcentrum: Kerkstraat, stukje Desirée Geeraertsstraat en Pastoor de Katerstraat, Stationsstraat.
  • Centrum Zondereigen
  • Centrum Ulicoten

Dit kost je als deelnemer niks en is dus gratis. Je enthousiasme en engagement is meer dan voldoende. We zorgen voor een goede promotie van deze kunstroute. We brengen alle deelnemende kunstenaars en buren/winkels mee in beeld via onze website, socials en reportages in de plaatselijke pers.

Timing

Op zondag 2 mei willen we de kunstroute starten. Je kunstwerken hangen dan ten laatste klaar. Als het coronagewijs mag, plannen we een bruisende opening, maar dat hangt van de maatregelen af. De kunstroute willen we twee weken laten duren, dus tot en met zondag 16 mei.

Aanmelden

Hieronder vind je een inschrijvingsformulier waar je al je gegevens kan achterlaten. Doe dit ten laatste op zondag 21 maart.

Meer weten? wim@cultuurcentrumbaarle.eu of 0032 474 519 527

WAK Baarle is een organisatie van cultuurcentrum Baarle, Heemkunde Kring Amalia van Solms, Toerisme Baarle, in samenwerking met de gemeentes Baarle-Hertog en Baarle-Nassau en vele kunstenaars.

Voer hier eventueel een 2e telefoonnummer in.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.