De werkgroep Dementievriendelijke gemeenschap Baarle werkt elk jaar aan een fijne en boeiende Week van Dementie.                                                                                                                                        Ontmoeting en wederzijds begrijp staan centraal in dit project. De vrijwilligers van de werkgroep, met ondersteuning van de gemeenten Baarle-Hertog en Baarle-Nassau + cultuurcentrum Baarle werken een heel jaar lang hieraan.

Tijdens het jaar zijn er verschillende activiteiten: begeleidingstraning mantelzorgers, alzheimercafé’s, ontmoetingsmiddagen voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers.

Rond 21 september, WereldAlzheimerdag is er een sociaal- en cultureel aanbod in het cultuur-centrum. Een theatervoorstelling op 23 september brengt de thematiek op een toegankelijke open manier in beeld. In de gangen van het cultuurcentrum organiseren we een tentoonstelling met kunstwerken, gemaakt door mensen met geheugenproblemen.

En voor die tentoonstelling komen we  nu bij jou.

 

Foto-tentoonstelling

Dit jaar willen we de tentoonstelling uitbreiden met foto’s die de thematiek van dementie op een respectvolle, originele manier in beeld brengt. De volgende weken gaan we op zoek naar mensen met geheugenproblemen en hun naasten die willen meewerken.

Het thema dit jaar is “Samen aan tafel”. Met de foto’s willen we dit graag op diverse manieren in beeld brengen.

In een veilige setting (thuis, de tuin, een zorginstelling…) komen we langs met een professionele fotograaf en een medewerker. De fotograaf maakt de foto’s en de medewerker noteert het verhaal dat erbij hoort. Je kan herkenbaar in beeld gebracht worden, maar dat is niet noodzakelijk.

De foto’s worden tentoon gesteld in het cultuurcentrum de tweede helft van september. Op voorhand hangen enkele foto’s op diverse plaatsen binnen op locaties in het dorp, ter promotie va de expositie. Na afloop reist de tentoonstelling in zijn geheel naar scholen, de gemeentehuizen, winkels of horeca-zaken…

Op deze manier willen we de thematiek van en het begrip voor dementie breder en beter stimuleren.

Wil jij hieraan meewerken? We maken met jou een afspraak om de foto te maken. We bezorgen je een uitnodiging voor de opening van de expositie (woensdag  20 september ) en een afdruk van de foto. En je werkt mee aan dat breder en beter begrip.

Mail je gegevens naar wim@cultuurcentrumbaarle.eu

Warme dank.

Met warme dank aan CERA foundation en Goeie Ideeënfonds Baarle-Nassau voor de extra steun

 

Alle vrijwilligers van de werkgroep Dementievriendelijke gemeenschap Baarle