wo 28 augustus 2024

Lezing; Willie van Peer – Wreedheid en Vriendschap, de relatie tussen mens en dier

Dieren zijn nog nooit zo politiek aanwezig zijn als nu. In de media zien we alle uitersten. Maar hoe wordt die verhouding tot elkaar nu bepaalt? Kwamen ze naar ons of zijn wij naar hen toe gegaan? Wij mensen leven al meer dan 10.000 jaar samen met dieren (honden, geiten, katten, paarden, duiven,…) en in die tijd zijn talloze verhalen ontstaan. Denk bijvoorbeeld maar aan de verhalen over Reinaert de Vos, aan de fabels van Aesopos, aan Niels Holgersson’s avontuurlijke reizen met de wilde ganzen. Of aan Animal Farm. Genoeg stof om eens dieper in te gaan op onze relatie met de dieren om ons heen. En wat zegt dit over ons en onze angsten en kwetsbaarheid

LEZINGEN
Een lezing van Willie is bijzonder levendig en interactief. Zo is er altijd de mogelijkheid om de lezing te onderbreken met vragen of opmerkingen. Ook stelt Willie zelf graag vragen aan het publiek. Dat gebeurt soms in de vorm van een kleine quiz. Een lezing wordt altijd opgeleukt met foto- en soms ook filmmateriaal. Het is de bedoeling dat je je niet verveelt.

 

BIOGRAFIE
Willie van Peer (1947) is hoogleraar Literatuurwetenschap en Interculturele Hermeneutiek aan de Ludwig Maximilians-Universiteit in München. Hij studeerde Germaanse Filologie in Antwerpen en Leuven, en doctoreerde in de Linguïstiek aan de Universiteit van Lancaster. Ook doceerde hij Tekstwetenschap en Literatuurtheorie aan de universiteiten van Tilburg en Utrecht. Verder is hij Fellow voor het leven aan Clare Hall, Cambridge University, en oprichter van het internationale tijdschrift Scientific Studies of Literature. Samen met zijn echtgenote richtte hij in 2010 de vzw Mali-ka-di op, waardoor nu dagelijks 250 Malinese kinderen naar school kunnen. Willie publiceerde verschillende boeken en vele wetenschappelijke artikelen en staat bekend als een bevlogen en onderhoudend spreker over maatschappelijke en culturele thema’s.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

wo 28 augustus 2024

Tijd

19:00 - 22:00

Kosten

€7,50

Locatie

Tuin cultuurcentrum Baarle

Comments are closed.