Start: woensdag 4 oktober 2023, 19.30 uur

Levenskunst

Je kent het wel, die gesprekken waarin over en weer wordt verteld hoe het gaat. Aan het eind blijf je toch met een onvervuld gevoel achter. Je hebt elkaar niet wezenlijk ontmoet. We bieden ruimte om de medemens op een andere laag te treffen, de laag van beeld en verhaal. In het dagdagelijkse is je oog op iets gevallen, het raakt je en je wil dit delen.

Een voorbeeldje: “Als filosoof en levenskunstenaar, noem ik spontaan iets dat me vandaag opviel. Ik zag irissen bloeien naast zwart bouwplastic. Er zou daar iets gebouwd worden, maar zover was het nog niet. Nu wiegen ze zachtjes aan de rand van een plastic vijver. “ vertelt Anselma Beuler.

Deze cursus biedt de ruimte om deze parels niet verloren te laten gaan. Het gaat om het koesteren van deze kleine overwinningen, die niet hoeven te verdwijnen maar mogen verschijnen.  In deze cursus starten we steeds met het tonen van een zelf meegebracht beeld, voorwerp of kort verhaal. Op laatste bijeenkomst is eenieder uitgenodigd voor een korte toelichting en een expositie.

“Wie meermalen kijkt, begint te zien.”

 

Docente: Anselma Bueler

 

Datum & tijd
Start: woensdag 4 oktober 2023 19.30 uur

Aantal lessen
7 lessen van 1½ uur

Elke week, behalve tussen kerst en nieuw

Max. aantal deelnemers
10

Kosten
€ 85,- per persoon

Locatie
cultuurcentrum Baarle

Telefoon
013 507 82 33

Email
info@cultuurcentrumbaarle.eu