Persoonlijk verhaal

Henk

Henk, 82 jaar is een verzamelaar. Hij houdt van brocante en kan er gepassioneerd over vertellen. We worden warm welkom geheten in zijn appartement. Henk staat bekend om zijn levensvisie: hij is een levensgenieter, altijd al geweest.

Henk woont niet meer thuis, maar is, sinds het overlijden van zijn vrouw vorig jaar, verhuisd naar een zorginstelling. De spullen die meeverhuisd zijn vanuit thuis zijn hem dierbaar. Hij pakt ze één voor één vast en vertelt er de geschiedenis van. Allemaal spullen die waardevol zijn voor Henk. Het geeft altijd een ingang tot een gesprek met hem.

Henk vlecht de woorden tot zinnen, die voor hem uitleg geven bij zijn verzameling. We kunnen opmaken uit zijn enthousiasme hoe belangrijk het allemaal voor hem is.

“Als je de spullen weg stopt, dan weet ik totaal niet meer wie ik ben".

De fotograaf vraagt aan Henk: “Wat doe je nog met de postzegels?”. Hierop kan Henk geen passend antwoord meer geven, er komen wel veel woorden, maar er is geen betekenis uit op te maken. We blijven wel in gesprek en vullen zelf in dat hij geniet van zijn verzameling en dat hij het fijn vindt dat wij er aandacht aan geven.

Henk gaat naar de kapster, voor de knipbeurt gaan zijn bril en pet af. Dat is een heel ander gezicht, Henk zonder pet en bril. “Het zou wat zijn, als je je pet op zou houden bij de kapper”, grapt de fotograaf tegen Henk. Henk schatert het uit!