Baarle Nassau, 28 februari 2024

Update met betrekking tot sluiting cultuurcentrum

De afgelopen week is er achter de schermen hard gewerkt door alle betrokken partijen om ervoor te zorgen dat het cultuurcentrum en daarmee alle activiteiten zo snel mogelijk weer door kunnen. Een precieze datum hebben we nog niet omdat beide burgemeesters, terecht, zorgvuldig met de veiligheid om gaan. We begrijpen dat dit erg vervelend is voor de planning maar hopen toch op jullie begrip en zullen waar nodig ons best blijven doen te helpen of bemiddelen bij een eventuele, tijdelijke andere locatie.

Wat we wel kunnen melden is, dat op het moment dat beide burgemeesters het sein geven dat het gebouw veilig weer in gebruik kan worden genomen, wij ook direct de deuren zullen openen. Op onze site zetten we ook de komende week de sluiting door maar mocht er in de tussentijd iets veranderen, dan passen we dit ook aan.

Voor nu nogmaals onze dank voor jullie begrip en we hopen iedereen snel weer te mogen ontvangen.

Team cultuurcentrum Baarle

Voor meer info en contact: 0032 474 519 527 of wim@cultuurcentrumbaarle.eu (Wim Vervoort, directeur)

 

Zie ook onderstaand persbericht:

Aanvullend onderzoek nodig – cultuurcentrum Baarle blijft daarom uit voorzorg nog gesloten

 Het cultuurcentrum Baarle blijft voorlopig uit voorzorg voor onbepaalde tijd gesloten. Onafhankelijke deskundigen uit Nederland en België zijn ondertussen ingeschakeld en hebben hun bevindingen gerapporteerd. Beide burgemeesters vinden een aanvullend verdiepend onderzoek nodig. Dat zal zo snel mogelijk plaatsvinden.

 Maandagmiddag 19 februari besloten de gemeenten Baarle-Nassau en Baarle-Hertog het cultuurcentrum Baarle uit veiligheidsoverwegingen direct te sluiten. Aanleiding was het plotseling naar beneden vallen van een deel van het plafond in de harmoniezaal.

 Beide burgemeesters van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog hebben grote waardering voor het team van het cultuurcentrum Baarle, de verenigingen en instellingen samen met de lokale ondernemers die helpen snel een ander tijdelijk onderkomen te vinden voor de getroffen gebruikers.