Cultuurcentrum Baarle vanaf 12 maart DEELS terug open!

Persbericht:
We kunnen weer gedeeltelijk terug open. Dat blijkt uit het aanvullend en verdiepend onderzoek waartoe beide burgemeesters opdracht hebben gegeven. Deskundigen hebben alle plafonds van het cultuurcentrum geïnspecteerd.
De lokalen van de Academie voor Muziek en Woord, de aula en nog enkele andere lokalen op de begane grond kunnen weer veilig open.
De bibliotheek blijft tijdelijk nog gesloten. Voor sommige andere lokalen is het, net als voor de bibliotheek, nodig om bijkomende werken uit te voeren. Na deze werken bekijken de burgemeesters van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau opnieuw welke lokalen bijkomend opengesteld kunnen worden.
Gezien het feit dat slechts een deel van het CCB weer opengesteld kan worden, zal dienen te worden bezien hoe, waar en wanneer de verschillende Baarlese verenigingen gebruik kunnen maken van de beschikbare ruimtes. De benodigde coördinatie zal plaatsvinden door het team CCB. Zij zullen hiertoe contact opnemen met de verschillende verenigingen en organisaties.
Maandagmiddag 19 februari besloten de gemeenten Baarle-Nassau en Baarle-Hertog het cultuurcentrum Baarle uit veiligheidsoverwegingen direct te sluiten. Aanleiding was het plotseling naar beneden vallen van een deel van het plafond in de harmoniezaal.
Beide burgemeesters van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog hebben grote waardering voor het team van het cultuurcentrum Baarle, als ook voor de verenigingen en instellingen die samen met de lokale ondernemers hebben geholpen om snel een ander tijdelijk onderkomen te vinden voor de getroffen gebruikers.

Voor meer info en contact: 0032 474 519 527 of wim@cultuurcentrumbaarle.eu (Wim Vervoort, directeur)

Het evenement is afgelopen.

Datum

11 - 17 mrt 2024
Verlopen!

Tijd

Hele dag

Comments are closed.