za 24 augustus 2024

Concert; Think of One

Voor fans van: Flat Earth Society, Gogol Bordello, Kaizers Orchestra

Zinderende balkanbeats, opzwepende Zuid-Amerikaanse ritmes en jazzy improvisaties … Hou je vast voor een muzikaal orgie van formaat met de legendarische Antwerpse band Think Of One. Na een lange pauze hebben David Bovée, Roel Poriau en Tomas de Smet elkaar eindelijk terug gevonden en zijn ze helemaal klaar om hun muzikale avontuur nieuw leven in te blazen.

Think Of One liet voor het eerst van zich horen aan de vooravond van het nieuwe millennium. Enkele topmuzikanten treffen elkaar in de achterkamers van de Antwerpse kroegen. Hun doel: lekker samen jammen en plezier maken tot het ochtendgloren. Muzikaal trekken ze alle registers open en laten ze hun creativiteit de vrije loop. Er ontstaat een nieuwe, wereldse sound los van alle gangbare genres en stijlen. Het gezelschap groeit uit tot een sextet en in 1997 ligt het eerste album van Think Of One in de rekken: Juggernaut.

In geen tijd zet de nieuwe Antwerpse sensatie festivals en zalen in vuur en vlam. Het spelplezier spat van het podium en met hun kosmopolitische blend van jazz, wals, balkan, rumba en folk overgoten met Arabische en Zuid-Amerikaanse invloeden sturen ze een uniek, opzwepend nieuw geluid de wereld in. Er volgen verschillende albums, concerten over gans Europa, tot uitstapjes naar Brazilië toe. Eind 2007 komt er een voorlopig einde aan de samenwerking. Gedreven door hun creativiteit zwermen de vrienden-muzikanten uit naar verschillende andere projecten.

Uit het oog verliezen David, Roel en Tomas elkaar echter nooit en na een pauze van bijna 15 jaar kriebelt het hard om terug samen op het podium te staan. Na enkele proefoptredens in kleinere zalen zijn wij verheugd ze ook in onze tuin te mogen ontvangen voor een openlucht concert die je zeker zal laten opstaan uit je stoel.

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

za 24 augustus 2024

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

€15,00

Locatie

Tuin cultuurcentrum Baarle

Comments are closed.