17 april 2024
Afgelopen

Lezing: Joël de Ceulaer

Woensdag 17 april – 19.30 uur

Over democratie

Lezing door Joël de Ceulaer

Het wordt zo vaak herhaald dat bijna iedereen het intussen gelooft: onze democratie bevindt zich in een diepe crisis. Ze is chronisch vermoeid, werkt veel te traag en lijdt aan hoge electorale koorts. Maar klopt dat wel?

Joël De Ceulaer twijfelt daaraan. Volgens hem lijdt de democratie als politiek systeem aan zes fundamentele gebreken die onoplosbaar zijn. De democratie is niet perfect, maar dat is geen reden om te treuren. Het is een gebrekkig, maar prachtig systeem. Dat beschrijft hij allemaal in het lijvige essay ‘Hoera. De democratie is niet perfect’.

Wat de crisis in het politieke midden betreft: volgens De Ceulaer ligt de oorzaak van dat probleem bij het feit dat de traditionele politieke partijen niet geënt zijn op de nieuwe breuklijnen: klimaat, migratie, identiteit, globalisering. Daarom worden ze afgestraft en groeien andere partijen. Het politieke landschap wordt zo volop herverkaveld door de kiezer.

Joël De Ceulaer (59) is journalist en schrijver. Hij werkte achtereenvolgens voor Panorama/De Post, Knack, De Standaard, sinds 2016 is hij senior writer bij De Morgen. Hij publiceerde behalve zijn democratie boek onder meer ‘Gooi God niet weg’ en ‘De Tragiek van de macht: brief aan Bart De Wever’.

Reserveren warm aanbevolen | Entree €5,-

GEBRUIK JE THEEK5-CADEAUBON  en geniet van max 5 euro korting.

Gratis voor leden van ANV. ANV is een vereniging voor Nederlands-Vlaamse samenwerking.

Word lid of wil je meer info: www.anv.nl

Het evenement is afgelopen.

Datum

17 april 2024
Afgelopen

Tijd

19:30 - 22:00

Kosten

€5,00

Organisator

cultuurcentrum Baarle
Telefoon
0135078233
Email
info@cultuurcentrumbaarle.eu

Comments are closed.