Persoonlijk verhaal

Franka

UPDATE

Helaas vernamen we dat Franka overleden is. Heel veel sterkte en moed. Heel veel liefde en warmte aan de familie.

—-

Franka, 78 jaar is weduwe en heeft 2 kinderen: dochter Jorinda en Patrick, haar zoon. Ze is afkomstig van Ulicoten, maar woont al 20 jaar in Baarle-Nassau. Als boerendochter en de zevende van de acht kinderen heeft ze daar buiten het eieren rapen niet veel hoeven doen.

Haar kinderen staan dicht bij haar en helpen daar waar nodig, vooral met Jorinda heeft ze een innig contact. Ze nemen regelmatig het Boals krantje door.

“Mijn voeten bewegen nog automatisch als ik muziek hoor.”

Ze heeft altijd graag gedanst en nu nog als ze muziek hoort, gaan haar voeten automatisch bewegen. Ook zwemmen en gymmen is iets wat ze graag deed.

Franka is lang actief geweest als gastouder voor en na schooltijden.

Momenteel gaat ze 2x per week naar dagopvang “Het welzijn” in Baarle. Jorinda geeft haar op voor de ABC-bus als de activiteit bij haar past. En ook het” Boals Bakske” willen ze samen weleens naar toe gaan.

Wekelijks naar de kapper is belangrijk voor Franka want ze ziet er graag goed uit.

Na het overlijden van haar man heeft ze nieuw geluk gevonden bij Toon met wie ze nu alweer 6 jaar samenwoont in een seniorenwoning in Baarle-Nassau. Ze hebben ’n fijne relatie en hebben samen heel veel gefietst. Nu is het vooral tv kijken en kaartspelen.

Ondanks dat de zorg steeds zwaarder wordt, hopen ze nog lang samen te zijn.